Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP. De softwareproducent brengt geen updates meer uit voor het nog altijd populaire besturingssysteem, dat bijna dertien jaar geleden werd geïntroduceerd.

Veiligheidslekken

Dit betekent niet dat een computer met XP nu onbruikbaar is, maar wel dat deze met de dag onveiliger wordt omdat de virusscanner en de firewall verouderen. Hierdoor kan een XP-computer besmet raken met schadelijke software.

Criminelen kunnen uw PC dan bijvoorbeeld gebruiken tijdens het internetbankieren en uw rekening plunderen, zo waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie.

Overschakelen naar Windows 7 of Windows 8

Volgens Microsoft zijn er momenteel, ondanks alle waarschuwingen, nog steeds één miljoen Windows XP-gebruikers in Nederland. Zij raadt aan om een Windows XP-computer na 8 april niet meer met het internet te verbinden. Een oplossing is om de computer te vervangen of om op uw huidige computer Windows XP te upgraden naar Windows 7 of Windows 8.

Cashflow software en XP?

Als u uw computer of Windows XP vervangt, is er daarna feitelijk sprake van een nieuwe PC. Alle programma’s van uw computer worden verwijderd en moeten opnieuw worden geinstalleerd. En daarbij wilt u natuurlijk niet dat er gegevens verloren gaan. Dat geldt ook voor Cashflow. Wij hebben daarom een stappenplan gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe u Cashflow kunt overzetten op een ''nieuwe'' PC.

Lees hier de stappen: http://www.bankingtools.nl/faq/index/view/id/1230