Jaren terug ben ik gescheiden van mijn ex-vrouw. Onze kinderen komen zowel bij haar als bij mij wekelijks over de vloer. Mijn oudste kind is sinds dit jaar uit huis en nu ze allemaal voor zichzelf zorgen dacht ik: minder kosten en dus lekker sparen voor mijn droom: een nieuwe motor.

Besparen voor je droom

Ik werk als consultant bij een ict bedrijf en in het weekend vind ik het heerlijk om te toeren op mijn motor! Mijn huidige motor toont veel gebreken en ik wil daarom een nieuwe. Mijn doel is duidelijk: volgend jaar zomer toeren op mijn nieuwe motor!

Wat is reëel?

Mijn kosten zijn minder geworden en ik ga bewust met mijn geld om maar toch heb ik het gevoel dat ik teveel uitgeef. Hoe kom ik daarachter?

Goeie tip

Een vriend van mij gebruikt al jaren software om zijn financiën te beheren en is daar altijd heel trots op. Toch ook maar eens proberen. Op de website van bankingtools zag ik dat je het gratis kunt proberen.

Toch wel handig

Ik moet nu wel toegeven dat die vriend van mij gelijk had! Goed gevoel om precies te weten hoe ik er financieel voor sta. Het stappenplan 'Ik wil besparen' heeft mij verder geholpen om mijn gegevens te organiseren. Binnen een uur had ik een goed overzicht van mijn rekeningen, inkomsten en uitgaven en was ik nog wel benieuwd: kan ik nog meer (be)sparen?

Besparingspotentieel

Het stappenplan liet mij mijn uitgaven vergelijken met die van gemiddeld Nederland en zo kwam ik erachter dat ik op sommige rubrieken wel erg veel meer uitgaf. Ik heb mijn vaste kosten nu overzichtelijk in beeld en mijn variabele kosten gebudgetteerd aan de hand van de referentiecijfers van het Nibud. Als ik de komende 8 maanden binnen budget blijf, rijd ik volgende zomer op een nieuwe motor!

Tweewekelijkse check

Iedere twee weken kijk ik tegenwoordig naar mijn vooruitgang! Mijn doel komt steeds dichterbij en het is zelfs leuk om meer te besparen en er bovenop te zitten. Mijn nieuwe motor komt steeds sneller in beeld want ik loop inmiddels voor op schema! Bankingtools, bedankt!