Uit onze poll van vorige week blijkt dat ruim 70% het hele jaar door voor een vakantie spaart. Toch zijn er genoeg mensen die van hun vakantiegeld op vakantie gaan. Alleen is het vakantiegeld voor bijna de helft van de Nederlanders onvoldoende om de vakantie van te betalen. 

Onderzoek van TNS Nipo toont aan dat zes op de tien Nederlanders het vakantiegeld aanvult met geld van een spaarrekening. Verder blijkt dat bijna de helft het geld gebruikt voor de zomervakantie, terwijl 13% dit geld gebruikt voor een vakantie buiten de zomer. Ruim 33% van de mensen zet het geld apart op een spaarrekening. Ook geeft 33% aan het vakantiegeld op zij te zetten voor een toekomstige vakantie.

Het is belangrijk om inzicht te hebben in uw financiën, zodat u in dit geval precies weet hoeveel vakantiegeld u te besteden heeft. Probeer BankingTools software nu gratis en wees in controle over uw inkomsten en uitgaven. Zo kunt u tijdig rekening houden met grote uitgaves zoals een vakantie d.m.v. uw persoonlijke spaardoelen.

Bron: Nu.nl