Het is u waarschijnlijk niet ontgaan. De ene na de andere gerenommeerde winkel heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Eerder verloren winkels als Halfords, Schoenenreus en Mexx de strijd tegen de afnemende bezoekersaantallen. Nu is ook V&D in groot gevaar. Werknemers van deze winkelketen moeten maar liefst 5,8% van hun loon inleveren. In de meeste gevallen komt dit neer op een daling van het loon van tussen de 200 en 300 euro.

Vakbonden

Vakbonden FNV en CNV weigeren akkoord te gaan met de loonsverlaging en zijn een rechtszaak gestart tegen V&D. De vakbonden vertegenwoordigen hiermee 5000 werknemers die te maken krijgen met de maatregelen. De uitspraak van dit kort geding is, mocht er voortijdig geen overeenstemming komen, op maandag 23 februari.

,,De maatregelen die V&D doorvoert zijn buitenproportioneel. Zeker voor iemand die 1500 euro bruto per maand verdient", zei een van de advocaten van de vakbonden tijdens het kort geding in de rechtbank van Amsterdam.

V&D probeert door de werknemers aandelen aan te bieden de gemoederen tot bedaren te brengen. Door het personeel mede-eigenaar te maken kunnen zij wanneer V&D weer winstgevend wordt, hun ingeleverde salaris in de vorm van winstuitkering terugverdienen.

Aandelen

Als u 5,8% van uw inkomsten moet inleveren is dat natuurlijk een voelbare aanslag. In de praktijk betekent het dat u 5,8% minder moet gaan besteden, maar in dit geval wel gaat beleggen met kans op rendement. Met Cashflow kunt u dit soort veranderingen beter opvangen omdat u uw inkomsten en uitgaven goed op orde heeft.

Zou u het redden als u morgen 5,8% van uw inkomsten moet inleveren? En waar zou u op besparen?