De schade door fraude met internetbankieren en skimming was in de eerste helft van 2013 ruim 58 procent lager dan in de tweede helft van 2012. Een positieve ontwikkeling!

Volgend jaar is skimmen verleden tijd

De schade door fraude met internetbankieren was in de eerste helft van 2013 ruim 58 procent lager dan in de tweede helft van 2012. Een positieve ontwikkeling!

In de tweede helft van 2012 werd voor ruim 10 miljoen euro aan schade veroorzaakt met internetbankieren, een half jaar later was dat nog maar 4,2 miljoen euro. Ook het stiekem kopiëren van bankpassen bij de pinautomaat, skimming, kwam minder voor. Dit zorgde de eerste helft van dit jaar voor een schade van 5,9 miljoen euro, vergeleken met 10,8 miljoen euro een half jaar eerder. Dit is 45 procent lager.

Chip maakt het veilig

Op de meeste plekken in Nederland kan inmiddels met een chip worden gepind. Dat maakt pinnen met een geskimde pas onmogelijk. Omdat veel pinpassen automatisch zijn uitgeschakeld voor het gebruik buiten Europa, zijn gekopieerde passen steeds vaker nutteloos voor criminelen. Chris Buijink, voorzitter van de NVB, stelt dat skimmen volgend jaar helemaal niet meer voor zal komen. "Alleen in parkeergarages en bij de nachtservice van benzinestations valt nog een hoop te winnen, maar uiterlijk volgend jaar is skimmen verleden tijd."

Veiligheid voorop

Er wordt aangeraden om nooit persoonlijke gegevens zoals een pincode via de mail te sturen. Banken vragen hier nooit via het internet om. BankingTools werkt samen met verschillende Nederlandse en Belgische banken, waardoor het importeren van transactiegegevens veilig verloopt en betrouwbaar is. Zo wordt fraude tegen gegaan en wordt het gebruik van internetbankieren voor iedereen veiliger!  

Bron: Nugeld.nl