Zodra ik hoorde dat de ipad uitkwam, dacht ik: die moet ik hebben! Helaas zijn zulke gadgets niet bepaald goedkoop, sparen dus! Het begon goed met €100.- eerste inleg, alleen 2 maanden later was daar nog €50.- van over.. Dat geld bleek toch nodig voor de boodschappen en dus was ik nog geen stap dichterbij.

Nieuw plan nodig

Ik vroeg me af hoeveel ik kon sparen. Dus moest ik eerst weten hoeveel ik minimaal nodig heb om te leven. Hoeveel zou ik kunnen overhouden als ik mijn uitgaven zo ver mogelijk inperkte? Begonnen met Excel om een overzicht te maken maar het duurde me allemaal te lang, dus op internet gezocht.

Gratis dus waarom niet?

Ik heb de gratis versie van Cashflow Manager gedownload en ben begonnen met het stappenplan 'Ik wil meer sparen'. Binnen een mum van tijd wist ik hoeveel ik kon (be)sparen en als ik echt mijn best deed, zou ik mijn ipad al na 3 maanden bij kunnen kopen.

Spaardoel stellen

Doordat ik nu wist dat ik mijn ipad zo snel bij elkaar kon sparen, werd het ook leuk om actief te zijn met (be)sparen. Ik gaf zo min mogelijk uit en ben zelfs een paar weekenden thuis gebleven met een filmpje op de bank om geld te (be)sparen. Drie maanden later kon ik mijn ipad halen!

Handiger dan gedacht

Deze software bleek nog handiger dan ik gedacht had en sindsdien gebruik ik het toch nog iedere maand even om ff te checken of ik goed bezig ben. Ook mijn volgende spaardoel is alweer gesteld én ik vind het ook handig dat ik al mijn transacties langer kan bewaren dan mijn bank doet.