ZD Net deed in combinatie met PC Magazine een vergelijking van digitale huishoudboekjes. Over BankingTools niets dan goeds. ZDNet weet, ondanks alle uitgebreide mogelijkheden van de software, dit kort en krachtig samen te vatten.

30 november 2011 | Maikel Dijkhuizen

De software van BankingTools is het ouderwetse huishoudboekje, maar dan in digitale vorm. Zowel Belgische als Nederlandse banken worden ondersteund. Alle mutaties verschijnen in een lange lijst. Je kunt gegevens onder meer sorteren op transactiebedrag of rekeningnummer.

Archiveren

Waar bij internetbankieren transacties meestal na achttien maanden verdwijnen, bouw je dankzij Csahflow een jarenlang archief op. Je moet dan wel regelmatig een transactiebestand van je bank inlezen. Persoonlijke gegevens worden trouwens lokaal opgeslagen en versleuteld.

De mogelijkheden zijn wel sterk afhankelijk van de gebruikte versie. Met Cashflow Viewer orden je netjes alle bankmutaties. Je kunt moeiteloos transacties van meerdere rekeningen combineren. Cashflow Assistant heeft meer mogelijkheden op het gebied van organisatie en analyse.

Zo wordt je uitgeefgedrag in allerlei grafieken gegoten. Een cirkeldiagram toont bijvoorbeeld hoeveel geld je hebt uitgegeven aan onder andere vervoer, kleding en ziektekosten. Ook handig is de functie om transacties automatisch te groeperen op basis van zelfgekozen criteria.

Budgetbepaling

Het uitgebreidste pakket is echter Cashflow Manager. Hiermee houd je meerdere administraties bij en bepaal je hoeveel budget er is voor de komende maand. Verder vergelijk je je eigen budget met dat van andere gebruikers. Op basis van gezinssamenstelling, leeftijd en woonsituatie zie je welke bedragen vergelijkbare huishoudens betalen. Dat gebeurt uiteraard allemaal anoniem.

Daarnaast koppel je met de Manager-versie transacties aan relaties, zodat je een helder beeld hebt aan wie je allemaal betaalt. Op de gebruiksvriendelijkheid van het programma valt weinig aan te merken. Met tabbladen en grote knoppen bovenaan navigeer je soepel door de interface.

De bediening regel je grotendeels in een lint, zoals in Office 2007. Het voordeel is dat je niet in ellenlange menu’s moet duiken om een bepaalde optie te vinden.

BankingTools Cashflow is geschikt voor Nederland en Belgie
9,95 euro (Cashflow Viewer) (oktober 2011)
19,95 euro (Cashflow Assistant) (oktober 2011)
39,95 euro (Cashflow Manager) (oktober 2011)