In de afgelopen 12 maanden zijn er veel (27!) nieuwe versies van de software verschenen. Vaak om de wijzigingen die banken doorvoeren in verband met IBAN te volgen. In april 2014 is de meest recente versie 4.3.27.27 uitgebracht. Hierin zijn weer veel wijzigingen en uitbreidingen opgenomen. Lees onderstaand welke dat zijn. Voor de klanten van een aantal banken is het noodzakelijk om te updaten.

Download en installeer de nieuwste software »

IBAN en updates

In principe zouden alle banken voor 1 februari 2014 overgeschakeld moeten zijn op IBAN. Dat is de meeste wel gelukt, alleen hebben veel van hun zakelijke klanten de stap nog niet gemaakt. Daarom is de definitieve introductie 6 maanden uitgesteld. HIerdoor zijn er onlangs nog wijzigingen aan de downloadbestanden gemaakt. Cashflow is daarop alweer aangepast. Cashflow 4.3.27 sluit aan op alle NL en Belgische banken, oudere versies niet meer. Dus zorg ervoor dat u update naar deze nieuwste versie!!

Op 22 april 2013 heeft RaboBank het nieuwe SEPA-CSV geintroduceerd. Oudere versies van Cashflow kunnen dit bestand niet importeren. Cashflow versie 4.3 wel !!!

Op 17 juni 2013 heeft ING Bank het formaat van hun downloadbestanden gewijzigd. In oudere versies van Cashflow ontstaan hierdoor dubbele bankrekeningen. In Cashflow versie 4.3 gaat importeren wel goed!!!

In januari 2014 heeft ABNAMRO haar internetbankieren helemaal veranderd. Download bestanden zijn op een andere plek te vinden. Cashflow v4.3.27 sluit hierop aan.

Op 1 juni 2014 vervalt het Rabo ERI bestand. Dan kunnen zijn alleen nog SEPA-CSV en Rabo Swift beschikbaar. Alleen Cashflow versie 4.3.27 ondersteunt deze bestanden.

Waar moet u op letten als u overschakelt van versie 3 naar versie 4.3?

Waar moet u op letten als u overschakelt van versie 4 naar versie 4.3?

Nieuwe features

  • Bij onderhoud van Rekeningen en Relaties kunnen nu IBAN rekeningnummers handmatig worden toegevoegd en gewijzigd..
  • Er zijn aanpassingen gemaakt waardoor de Online Back-up functionaliteit beter en sneller werkt.
  • De set-up van het programma is aangemeld bij diverse Antivirus programma's waardoor de installatie zonder foutmeldingen kan worden uitgevoerd.
  • Ondanks dat Microsoft heeft aangegeven dat Windows XP niet meer wordt ondersteund - en hierdoor het gevaar op virussen op uw computer groter wordt - hebben wij nog een laatste wijziging t.b.v. XP gemaakt.
  • Nieuwe manier van automatisch rubriceren van bestaande transacties. Door de gebruiker handmatig toegekende rubrieken worden niet meer opnieuw automatisch gerubriceerd (optioneel).
  • Cashflow controleert zelf of er updates beschtkbaar zijn en zal deze ook automatisch installeren. Aanpassingen aan nieuwe (IBAN) bankbestanden kunnen zo snel worden doorgevoerd.
  • De melding over overlappende transacties periodes is weer weg gehaald. Dit bleek veel onduidelijkheid te creëren.

Bug Fixes

  • Crashen bij het handmatig toekennen van een rubriek aan een transactie.