Miranda en ik wilden eigenlijk gewoon teveel. We legden wel geld opzij maar zodra dat een leuk bedrag werd, wilden we opeens iets anders. Het grootste spaardoel was een nieuwe keuken, maar na drie jaar sparen was daarvoor nog geen euro gespaard!

Duidelijk doel

We beseften dat we gewoon één spaardoel moesten vasthouden: eerst die keuken! Maar tot nog toe spaarden we niet consistent, de ene maand een paar tientjes en de andere maand wel honderden euro's. We waren benieuwd hoeveel we konden sparen als we écht ons best zouden doen!

Hoeveel kunnen we maximaal sparen?

Op internet gingen we op zoek naar software die ons kon helpen en zo vonden we Cashflow én het stappenplan 'Ik wil sparen' . We wisten al snel precies hoeveel we eigenlijk per maand konden sparen, als we bleven uitgeven zoals we tot nu toe deden en als we zouden besparen op bepaalde dingen. 

Besparen om meer te sparen

Nibud richtlijnen gaven ons een uitgangspunt om te besparen. We hadden een gemiddeld bestedingspatroon maar er was ook ruimte om te besparen. Nu werd het tijd om serieus te (be)sparen voor die nieuwe keuken. 18 maanden moest haalbaar zijn!

Van 18 naar 15 maanden

Ons spaardoel was gebaseerd op het bestedingspatroon dat we toen nog hadden. Door te besparen konden we dus nog meer sparen en dat werd onze uitdaging. Resultaat: in 15 maanden de nieuwe keuken bij elkaar gespaard! Door het gemak en de snelheid van de software gebruiken we Cashflow nu nog én is ons volgende spaardoel alweer gesteld!