Onze relatie is vrij snel gegroeid en we zijn 100% voor elkaar gegaan. Natuurlijk wil je dan steeds meer dingen samen doen en dan wilden we ook onze financiën helder krijgen. Nico had een betaalrekening en een spaarrekening en ik had een spaarrekening, betaalrekening en een beleggingsrekening. Het was handiger om daar een gezamelijke rekening aan toe te voegen. 

Beginnen bij het begin

Voordat we naar de bank gingen om gezamenlijke rekeningen te openen wilden we eerst de huidige balans opmaken. Wat hebben we nu, wat hebben we nodig, wat kunnen we sparen etc. Met alleen internetbankieren krijg je dat niet voor elkaar dus zochten we wat anders en vonden Cashflow Manager.

Eerst proberen

Je mag de software eerst gratis proberen dus gewoon doen. Met het stappenplan: 'Ik wil overzicht' ging het vlot, downloaden, installeren, gegevens importeren en binnen een uur hadden we al onze transacties van de afgelopen 18 maanden in het programma, handig!

Nieuwsgierig geworden

Ik zag de knop Nibud Richtlijnen. Daarmee konden we onze uitgaven vergelijken met anderen en dus werden we nieuwsgierig. We bleken wel een iets hoger bestedingspatroon dan gemiddeld te hebben, maar het viel mee. Een mooie bevestiging dat we eigenlijk best netjes met ons geld omgaan.

Tevreden gebruikers

We hebben nu ook gezamenlijke rekeningen en de gegevens  van alle rekeningen opgeslagen in Cashflow. We zijn inmiddels zo gewend aan Cashflow, dat Nico ook is begonnen met het stappenplan 'Ik wil sparen'. Bankingtools, bedankt voor jullie handige programma, wij zijn er blij mee!