Omdat ik sinds 2010 als ZZP´er werk, is het voor mij belangrijk om thuis een rustige werkplek te hebben. Onze oudste dochter is wel net op kamers gegaan maar Amber en ik willen de ruimte voor mijn kantoor niet meer in huis maar aan huis bouwen. Onze tuin is groot genoeg dus een aanbouw lijkt een goede investering.

Verbouwen kost geld

Zo´n verbouwing kost natuurlijk wel geld en daarom wilden wij onze financiën eerst op een rijtje krijgen. In eerste instantie keken we alleen naar ons spaargeld en de mogelijkheden die we hebben om een lening te nemen voor de verbouwing. Voordat we zo´n financiële verplichting zouden aangaan wilden we wel zeker weten dat we daar niet teveel voor hoefden op te offeren. 

Wat is verstandig?

We wilden eerst in kaart hebben hoe we er financieel nu precies voor stonden en hoeveel ruimte we nog in onze huidige financiën hadden. Dan hadden we ook een uitgangspunt voor hoeveel we minimaal vrij te besteden wilden houden voor andere dingen als vakantie. We gingen op internet op zoek naar een tool die ons kon helpen en kwamen uit op de website van bankingtools.

Handig stappenplan

We kozen voor de aanschaf van Cashflow manager en het stappenplan 'Ik wil verbouwen'. Handig dat je stap voor stap ziet hoe je te werk moet gaan om overzicht te krijgen. De volgende stap was te bepalen hoe hoog onze kosten nu waren en wat de invloed zou zijn op ons vrij besteedbaar inkomen als we een lening zouden nemen. We konden  vrij snel beslissen wat voor ons acceptabel zou zijn.

Lenen, sparen, verbouwen

We hebben nog 3 maanden extra gespaard zodat we een iets kleinere lening nodig hadden om de verbouwing te realiseren en inmiddels zijn ze hier thuis volop bezig! Ik kan niet wachten tot mijn nieuwe werkplek klaar is en vind het een heerlijk gevoel om zeker te weten dat we het financieel aan kunnen. Wij gebruiken Cashflow Manager nog steeds elke maand en kunnen het iedereen aanraden!