Gebruikers van leaseauto’s hebben in de eerste helft van 2013 ruim 37% meer boetes ontvangen dan in het eerste half jaar van 2012.

Vrouwen ontvangen meer boetes

Uit onderzoek van Business Lease blijkt dat mannen minder vaak een boete ontvangen dan vrouwen. De hoogte van de bekeuring voor mannen is echter hoger in vergelijking met het bedrag dat vrouwen ontvangen voor een bekeuring.

Gemiddeld boetebedrag lager

Het gemiddeld bedrag dat voor een boete is betaald in de eerste helft van dit jaar ligt wel lager dan in het eerste halfjaar van 2012. Vrouwen betalen gemiddeld 69 euro per boete. Mannen betaalden gemiddeld 3 euro per boete meer.

Slechts 1% van alle boetes door roodlicht rijden

Oorzaken voor het hogere aantal boetes zijn de toegenomen trajectcontroles, daarnaast staan er ook meer flitspalen dan voorgaande jaren. De boetes zijn voornamelijk voor te hard rijden, gevolgd door foutparkeren en slechts één procent kreeg een boete voor door roodlicht rijden. Deze bekeuring is wel een stuk prijziger en bedraagt 220 euro.

Reserve voor bekeuringen achter de hand

Natuurlijk wil niemand een bekeuring ontvangen, maar het kan iedere automobilist een keer overkomen. Het gevolg is een onverwacht hoge uitgave. Daarom is het handig als u maandelijks een bedrag voor onverwachte uitgaven reserveert. Door een huishoudboekje te gebruiken kunt u overzicht houden in al uw inkomsten en uitgaven en zo weet u precies wanneer en hoeveel u voor iets betaald. Hierdoor kunt u in één oogopslag zien hoeveel u heeft betaald aan bekeuringen. Hiermee kunt u hier rekening houden voor het opstellen van uw budget voor de komende periode. BankingTools biedt een uitgebreid huishoudboekje.

Bron: Nu.nl