Na een verdiende vakantie begon ik een nieuwe fase: baan zoeken, woning voor mezelf vinden en geld verdienen! Met het vinden van een woning heb ik mazzel gehad want ik kon een studio van een vriendin overnemen. Mooie locatie in het centrum, alle voorzieningen voor mezelf en dus heel blij!

Wel een woning, (nog) geen baan

De studio was per direct beschikbaar maar een baan niet. Tot ik die had gevonden moest ik dus met het salaris uit mijn parttime bijbaan rondkomen.

Waar kan ik op besparen en hoeveel?

Bij mijn parttime 'studentenbaan' kon ik niet meer werken dus niet meer gaan verdienen. Door alleen al de kosten van het verhuizen waren mijn reserves bijna op, dus moest ik echt gaan bezuinigen! Op internet zijn er eindeloos veel tips te vinden over hoe en waarop je kan besparen maar ik wilde eerste weten hoeveel geld ik minimaal nodig had?

Software nodig?

Het bleek toch aardig veel tijd te kosten om een goed overzicht te krijgen van mijn uitgaven en inkomsten. Dat moet sneller kunnen, dus even Googlen en zo kwam ik uit bij Bankgingtools.nl. Met die software zou het makkelijk zijn en je mag het gratis proberen dus waarom niet?

Niet geschoten is altijd mis

Met het stappenplan 'Ik moet besparen' ben ik begonnen en eigenlijk had ik al binnen een half uurtje een goed overzicht. Mijn inkomsten en uitgaven gerubriceerd en vergeleken met Nibud referentiecijfers. Sommige rubrieken als boodschappen en vervoer waren veel hoger dan gemiddeld en daarvoor heb ik dan ook een budgetten opgesteld.

Levert meer geld op dan het kost

De software was een prima investering want het bespaart tijd en het is heel chill dat ik als enige van mijn vriendinnen, altijd weet hoeveel ik kan uitgeven aan shoppen natuurlijk!