Het aantal Nederlanders met betalingsproblemen blijft groeien. Het afgelopen half jaar kwamen er ruim 20.000 consumenten met een betalingsachterstand bij. Dat maakte het Bureau Krediet Registratie (BKR) bekend.

Serieuze betalingsachterstand

In totaal zitten er nu bijna 740.000 Nederlanders in de financiële problemen. Op dit moment heeft 8,6% van de bij het BKR geregistreerde consumenten een serieuze betalingsachterstand. Een half jaar geleden was dit nog 8,3%.

Boosdoener

Leningen zijn volgens het BKR niet de boosdoener. Consumenten worstelen vooral met het betalen van de huur, hun zorgverzekering of abonnementen. Deze betalingsachterstanden groeien namelijk harder dan die bij leningen.

Goed overzicht

Het is daarom belangrijk een goed overzicht te hebben van uw vaste inkomsten en uitgaven. Met een (digitaal) huidhoudboekje krijgt u een duidelijk overzicht van waar, wanneer en waaraan u uw geld uitgeeft. Ook kunt u snel zien welke betalingen u nog moet doen. Zo kunt u op tijd ingrijpen wanneer een rekening niet betaald kan worden, en voorkomt u een betalingsachterstand.

BankingTools

BankingTools is hiervoor het meest gebruikte huishoudboekje van Nederland. Voor iedereen die voor nu en in de toekomst de baas wil blijven over zijn financiële situatie.

BankingTools zelf proberen? Maak dan hier uw account vrijblijvend aan.

Bron: BKR