Het klinkt vreemd, maar het kan. Geld verdienen met je creditcard. Door extra geld te storten op een creditcard kun je tegen een aantrekkelijk rentetarief sparen en daarmee je bestedingsruimte vergroten. Natuurlijk komt hier wel meer bij kijken en zit er wel degelijk een addertje onder het gras.

Aantrekkelijker rentetarief

Door geld te storten op een creditcard krijgen klanten een aantrekkelijker rentetarief dan een spaarrekening. Soms is dit tarief maar liefst 43% hoger, blijkt uit een artikel in de Geldgids van de Consumentenbond. “Vergeleken met sommige spaarrekeningen is dit interessant”, aldus woordvoerder Sybren Visser van de Consumentenbond.  Wel hanteren veel creditcardmaatschappijen een drempel van 500 euro, en pas als daaraan is voldaan krijg je rente over het hele bedrag.

Lenen

Veel consumenten betalen veel geld aan creditcardmaatschappijen, terwijl dit te voorkomen is.  Rood staan voor veel geld is onnodig. Je leent het bedrag tot de betalingstermijn is verlopen. Als klant ben je niet verplicht gebruik te maken van de rentefaciliteiten. Er is dus niets aan de hand als je op tijd betaalt.

Onnodige aankopen

Het hebben van een creditcard kan er toe leiden dat je toch aankopen doet die er niet toe doen. De verleiding is groot om bijvoorbeeld een luxere auto te kopen, terwijl je dit geld niet eens hebt. Dit komt doordat je met een creditcard een bepaald bedrag in de min mag staan. En wanneer dit het geval is, moet je over het bedrag dat je rood staat ook nog eens extra rente betalen. Veel mensen komen hierdoor in de problemen.

Orde en overzicht

Toch komt het nog steeds voor dat mensen rood staan op een creditcard. Dit is een erg dure aangelegenheid. Zeker met een creditcard is het cruciaal om je financiën inzichtelijk te hebben. Dit kan door gebruik te maken van een eenvoudig handgeschreven huishoudboekje. Veel gemakkelijker is een digitaal huishoudboekje met veel voordelen. Probeer Cashflow software nu geheel vrijblijvend uit.