Mijn man is 5 jaar geleden overleden en ik kwam onverwachts alleen te staan. Opeens moest ik toen van alles regelen en zo vlak voor mijn pensioen was ik erg onzeker over mijn toekomstige financiën.

Niet alles kan je plannen

Mijn man en ik wisten dat we ons pensioen redelijk goed hadden geregeld en onszelf goed verzekerd, gelukkig maar. Ik wilde na verloop van tijd wel kleiner gaan wonen om meer geld over te houden om gezellig met vriendinnen leuke dingen te kunnen gaan doen en te genieten.

Inzicht en zekerheid

Voordat ik de stap naar een kleinere woning maakte wilde ik meer weten over mijn eigen financiën. Hoeveel heb ik in totaal te besteden? Wat geef ik nu gemiddeld uit en waaraan? Hoeveel wil ik straks overhouden om leuke dingen te kunnen doen? Als ik dat inzichtelijk had, wist ik namelijk ook voor hoeveel ik maximaal wil huren!

Hulp van computer

Door mijn werk kan ik wel een beetje met computers omgaan en ik wist dat er een makkelijke oplossing moest zijn voor mijn financiën. Met mijn zoon heb ik toen Cashflow Manager gevonden en gedownload met het stappenplan 'Ik wil huren'.

Snel en makkelijk

Alles ging toen eigenlijk best snel en ik had al gauw antwoorden op mijn vragen. Het was duidelijk hoeveel ik kon uitgeven aan huur én hoeveel ik dan zou overhouden voor andere dingen. Ik gebruik de software nog steeds maandelijks en vind het prettig dat ik precies weet hoeveel geld ik heb voor leuke dingen!