Veel tijd om te treuren had ik niet. Er moest snel een woning worden gevonden die ik alleen kon betalen en waar mijn kinderen het naar hun zin zouden krijgen. Alleen wat kon ik eigenlijk betalen? Ik had overzicht nodig om te weten wat mijn mogelijkheden waren.

Daar heb je vrienden voor

Gelukkig konden wij tijdelijk even bij mijn beste vriendin en haar man inwonen. Zij wezen mij op Cashflow Manager en overtuigden mij om samen even te proberen om mijn financiën overzichtelijk te maken. Met de hulp van mijn vriendin had ik binnen een uurtje al een aardig overzicht van mijn inkomsten en uitgaven, dat was makkelijk!

Lenen was noodzaak

Omdat ik eigenlijk al bijna door mijn reserves heen was na deze verhuizingwas lenen onvermijdelijk. Op de website van bankingtools.nl zag ik een stappenplan 'Ik moet lenen'. Dit heeft mij enorm geholpen om inzichtelijk te krijgen hoeveel zou ik kunnen afbetalen en wat de gevolgen van die lening voor de rest van mijn financiën zouden zijn?

Na twee jaar weer schuldenvrij

Ik wist wat verstandig was voor mijn financiën en dat ik met de gekozen lening ook binnen 2 jaar weer schuldenvrij zou kunnen zijn. Ook wist ik nu precies wat ik dan nog per maand overhield. Inmiddels heb ik een nieuw huurcontract getekend en ga ik volgende maand verhuizen!

Een nieuwe start

Het doet mij goed dat ik nu altijd precies weet hoe ik ervoor sta en dat ik zeker weet dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik gebruik de software nog iedere maand om bij te houden of ik nog op de goede weg zit. Kost mij maximaal een half uurtje per maand. Bedankt Bankingtools!