Een huishoudboekje is een prima middel om alle inkomsten en uitgaven goed in kaart te brengen. Tegenwoordig hoef je dat echter niet allemaal meer met de hand te doen, hier komen de digitale huishoudboekjes goed van pas. Er bestaan zowel programma's als online diensten waarvan wij er zeven voor jou getest hebben.

Het nauwgezet bijhouden van al je inkomsten en uitgaven is niet alleen een kwestie van registreren hoeveel geld er binnenkomt en weer de deur uitgaat. Zodra je een en ander in kaart hebt gebracht, is er ook behoorlijk nauwkeurig tevoorspellen of je een bepaalde maand nog wat kunt sparen of dat je misschien wel wat geld tekort komt.

Offline en online huishoudboekjes

Er zijn zowel offline als online digitale huishoudboekjes. Beide hebben zowel voor- als nadelen. Een offline huishoudboekje installeer je als programma op de computer en moet je zelf bijhouden. Omdat de gegevens lokaal opgeslagen staan, ben je meestal wel aan die ene computer gebonden.

Er bestaan ook online huishoudboekjes. Je gebruikt de dienst via je browser door een bepaalde website te bezoeken. Het voordeel hiervan is dat je geen programma of updates hoeft te installeren en je er ook altijd bij kunt, zolang je maar een computer met een internetverbinding binnen handbereik hebt. Er zijn zeer veel digitale huishoudboekjes beschikbaar. Hieronder zetten wij er zeven voor je op een rij.

Bron: Computertotaal.nl