Volgens Frans Weekers, staatssecretaris van Financiën, moet het binnen twee jaar mogelijk zijn dat men de belastingaangifte binnen 15 minuten kan invullen. Momenteel is dat onder de BankingTools software klanten maar 7%, maar wellicht is dat percentage over twee jaar gestegen naar meer dan 50%.  

Uit de poll blijkt dat bijna 41% van de respondenten langer dan 60 minuten bezig is met hun belastingaangifte. Dit is relatief veel vergeleken met de 7% die minder dan 15 minuten bezig zijn met hun belastingaangifte. Dit is opmerkelijk, omdat de Belastingdienst ernaar streeft om dit proces sneller te laten verlopen.

De Belastingdienst maakt uw aangifte steeds gemakkelijker. Het vult vooraf al uw gegevens in. Deze gegevens zijn afkomstig van onder andere uw bank, uw pensioenfonds, uw werkgever etc. Wat u dan alleen maar hoeft te doen is de gegevens te controleren en de ontbrekende gegevens aan te vullen. Desondanks geeft 41% aan langer dan een uur bezig te zijn. Is het dan nog te ingewikkeld om belastingaangifte te doen of was u veel tijd kwijt voor uw financiële administratie en moest u op het laatste moment nog alle strookjes en papieren bij elkaar zoeken?

Herkenbaar, want bankzaken en financiën is voor veel mensen niet iets waar ze graag veel tijd en energie in willen steken. Daarom is het handig om op tijd te beginnen met uw bankzaken te ordenen. Ruim op tijd, geen stress op het laatste moment én altijd en overal overzicht en inzicht in uw inkomsten en uitgaven. BankingTools software herkent alle belangrijke belastingposten zodat u volgend jaar gemakkelijk uw aangifte invult.

Onze klanten ervaren BankingTools niet voor niks als het slimste en volledigste huishoudboekje!