In 2013 zullen we allemaal gebruik gaan maken van IBAN rekeningnummers (International Bank Account Number). Een nieuw internationaal banknummeringssysteem. Dit is best even wennen, want een IBAN nummer is veel langer dan uw huidige rekeningnummer. Er worden een aantal codes aan toegevoegd. De  banken zullen aanpassingen gaan maken binnen hun internetbankieren voor zowel het doen van betalingen als voor het tonen van uw inkomsten en uitgaven.

Ook voor BankingTools software heeft dit gevolgen, want in de rapportages (download bestanden van de banken) worden straks de nieuwe IBAN nummers opgenomen. Die kunnen nu nog niet worden geïmporteerd. Wij zijn druk bezig om de benodigde aanpassingen hiervoor te maken. Binnenkort verschijnt dan ook versie 4.3 die IBAN geschikt is.

Wij verwachten dat alle banken in 2013 hun IBAN wijzigingen zullen doorvoeren. Maar dat doen ze natuurlijk niet allemaal tegelijk. Wij zullen de software steeds moeten aanpassen aan deze wijzigingen. Daarom wordt een automatisch updatesysteem gemaakt, waardoor uw software zichzelf aanpast aan de laatste IBAN wijzigingen. (NB: automatisch updaten werkt alleen wanneer u een actief serviceabonnement heeft).

Meer informatie over IBAN vindt u hier.