Het leven gaat niet altijd over rozen. Vooral omdat rozen erg duur zijn en ik daarom liever een paar vers geplukte wilde bloemen op tafel zet. Niet dat ik ieder kwartje moet omdraaien, maar ik heb tijden gekend waarin dat wel moest. In die tijd heb ik ook echt leren omgaan met geld. Vooral het bijhouden van een huishoudboekje heeft me geholpen met het op orde houden van mijn financiën. 

Ik heb mezelf aangeleerd om alles netjes  bij te houden in een schriftje. Alle bonnetjes bewaarde ik in een mapje en aan het einde van de maand werkte ik dan het schriftje bij. Ik ben daardoor heel anders gaan inkopen. Je weet precies wat waar goedkoper is. Er waren tijden dat ik zeker 3 supermarkten afging om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Dat werkte erg goed moet ik zeggen. Later kreeg ik een verhouding waardoor ik meer financiële middelen had. Desondanks haal ik nog steeds in meerdere supermarkten mijn boodschappen en lees ik de foldertjes nog steeds door op zoek naar aanbiedingen.

Mijn man vond het schriftje eigenlijk een beetje oubollig en achterhaald. Ik bewaar de bonnetjes nog steeds hoor, maar het schriftje is verleden tijd. Onze inkomsten en uitgaven houden we, of mijn man moet ik eigenlijk zeggen, bij in de Cashflow software van deze site. Ik vind het heerlijk dat ik schriftje niet meer hoef bij te houden. Mijn man doet dit nu lekker voor me. Af en toe laat mij me zien hoe de zaken ervoor staan. Het ziet er allemaal erg mooi uit, maar ik laat het lekker aan hem over. Ik doe de boodschappen wel.