Welke vakantielanden zijn populair onder Nederlanders?Veel Nederlanders houden van vakantie en trekken graag de wijde wereld in. Maar welke vakantiebestemmingen zijn het populairst? En waaraan hebben die landen of regio’s hun populariteit te danken? In dit artikel tonen wij het u.

Frankrijk

Frankrijk is al jaren een geliefd oord en nog steeds het populairste land onder Nederlandse vakantiegangers. De diversiteit van het land speelt zeker een rol bij die positieve waardering. Zonovergoten stranden in het zuiden, sprookjesachtige châteaux, mooie steden, heerlijke wijnen en oogstrelende natuur: in Frankrijk vindt u het allemaal. Frankrijk ligt bovendien niet ver van Nederland en is gezegend met een uitgebreid wegennet. U kunt het land dus prima op de bonnefooi en met eigen vervoer bezoeken. De grote dichtheid aan goedkope campings maakt la douce France bovendien ook interessant voor vakantiegangers die graag de caravan meenemen. Frankrijk biedt ook volop mogelijkheden voor budgetvakanties. Genieten zonder de beurs te hoeven plunderen dus!

Duitsland

Duitsland heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen onder het Nederlandse vakantiepubliek. De nabijheid tot Nederland maakt een bezoek aan Duitsland natuurlijk interessant en laagdrempelig. Maar daarnaast is Duitsland ook gewoon een divers land met onbegrensde mogelijkheden. Mensen met een voorliefde voor cultuur en geschiedenis kunnen zich in Berlijn en tal van andere Duitse steden bijvoorbeeld vergapen aan een breed spectrum aan monumentale bouwwerken. Voor de echte levensgenieters zijn er de wijnregio langs de Moezel of de Duitse bierhoofdstad München, terwijl de natuurminnende mens volledig tot rust kan komen in Beierse Alpen, het schilderachtige Zwarte Woud of de uitgestrekte bossen die grote delen van Oost-Duitsland bedekken. Bovendien is Duitsland niet overdreven duur. De prijzen voor eten en drinken liggen er vaak lager dan in Nederland. Een extra voordeel is dat grote delen van Duitsland gemakkelijk bereikbaar zijn per auto of openbaar vervoer.

Spaanse gastvrijheid

Dankzij de zonovergoten kustregio’s heeft Spanje altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op Nederlandse vakantiegangers. Maar ook elders in het land is veel fraais te vinden. De ruige en groene berglandschappen in Noord-Spanje, de oude Moorse bouwwerken in Midden-Spanje of de warmbloedige steden in het zuiden van de Iberische natie zijn zomaar een paar sprekende voorbeelden. De vriendelijke en gastvrije bevolking geeft het vakantieland Spanje extra cachet. Bovendien is Spanje ook voor vakantiegangers die iets minder te besteden hebben een relatief kostenvriendelijk vakantieland dat waar voor zijn geld levert.

Overige bestemmingen

Italië, Griekenland, Turkije, Portugal, Oostenrijk, België en Groot-Brittannië zijn andere vakantielanden die bij veel Nederlanders in de smaak vallen. Er is wel sprake van prijsverschillen tussen die bestemmingen: Italië en Groot-Brittannië kunnen best prijzig uitvallen, terwijl u in Griekenland en Turkije op veel plekken kunt genieten van volop zon, hoge temperaturen, rijke maaltijden en veel historie zonder heel diep in de buidel te hoeven tasten. Een land dat gestaag aan populariteit wint is Kroatië. Massatoerisme is nog niet de norm in het Balkanstaatje, waardoor Kroatië nog de authentieke mediterrane sfeer ademt die in een grijs verleden typerend was voor de hele regio. Bovendien is Kroatië niet erg duur. Betaalbare accommodaties en vriendelijke geprijsde eetgelegenheden zijn op de meeste plaatsen ruim voorhanden.

Amerika

We weten nu welke landen in Europa hoog scoren op de populariteitsmeter. Maar hoe zit het met de aantrekkingskracht van overzeese landen? De imposante landschappelijke panorama’s en iconische steden (New York, San Francisco, Boston, New Orleans) maken van de Verenigde Staten de populairste vakantiebestemming op een ander continent. En hoewel een vliegticket naar Amerika niet goedkoop is, valt het verblijf ter plekke vaak mee. Als u niet veel hebt met glitter en glamour, hoeft eten en overnachten in de VS geen indrukwekkende berg dollars te kosten. Thailand en Zuid-Afrika zijn andere geliefde, niet-Europese bestemmingen onder Nederlanders.

Vakantiekosten weergeven met BankingTools

Komt u er graag achter hoe een vakantie in een van de bovengenoemde landen zich verhoudt tot uw financiële mogelijkheden? Maak dan gebruik van BankingTools. Zo maakt u de kosten die gepaard gaan met de vakantie van uw keuze gemakkelijk inzichtelijk.