BankingToolsWilt u graag weten welk totaalbedrag er maandelijks op uw rekening binnenkomt? En heeft u al uw uitgaven graag overzichtelijk op een rijtje? Dan komt een huishoudboekje goed van pas. Omdat internetbankieren vandaag de dag een ingeburgerd fenomeen is, is de stap naar een digitaal huishoudboekje zo gemaakt. Welke voordelen zijn verbonden aan het bijhouden van een offline huishoudboekje? En wat zijn de belangrijkste verschillen met de traditionele, papieren variant? In dit artikel tonen we het u.

Weg met de papierberg

Een goed gedocumenteerd huishoudboekje is een eerste stap op weg naar het creëren van financieel overzicht. Maar het minutieus bijhouden van een papieren administratie heeft ook zijn nadelen. Er moeten documenten geprint worden, terwijl het verzenden van documenten ook postzegels kost. Bovendien kan het terugzoeken van een oud document ook de nodige tijd en moeite vergen. Een digitaal huishoudboekje kent deze complicaties niet. In plaats van te bladeren in uw uitpuilende multomap, kunt u binnen een paar muisklikken precies zien wat u hebt uitgegeven en hoeveel ruimte er nog is binnen het huishoudbudget. Bovendien raakt u nooit meer een belangrijk document kwijt en doet u Moeder Aarde een groot plezier door te besparen op papier.

Overzichtelijke categorieën

Een groot voordeel van digitale, offline huishoudboekjes zoals de BankingTools Viewer, Assistant en Manager is dat de programma’s uw uitgaven automatisch indelen in verschillende en overzichtelijke categorieën. U hoeft dit dus niet meer zelf te doen. Met de hulp van BankingTools haalt u al uw af- en bijschrijvingen op uit internetbankieren. Contante uitgaven kunt u handmatig toevoegen. Al uw inkomsten en uitgaven worden vervolgens automatisch ingedeeld in vrij aan te passen rubrieken zoals huishouden, salaris, hypotheek, verzekeringen en abonnementen. Uw transacties worden in diverse overzichten en rapportages geplaatst. Zo weet u precies wat u uitgeeft en hoeveel financiële speelruimte u nog heeft. Een digitaal huishoudboekje zoals BankingTools draait op uw eigen computer, terwijl een online huishoudboekje als Cashflow gebruikmaakt van gegevens in de cloud.

BankingTools en de samenwerking met banken

BankingTools is in samenwerking met de Nederlandse en Belgische banken ontwikkeld. Dat biedt legio voordelen. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk transacties ophalen uit internetbankieren. Zo heeft u altijd inzicht in uw financiële situatie. Wij werken samen met een groot aantal prominente banken zoals ING, Rabobank, ABN Amro, ASN Bank, Van Lanschot Bankiers, Knab, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, Argenta, Belfius, BNP Paribas en KBC.

Veiligheid van BankingTools

BankingTools scoort ook hoog op veiligheidsvlak en draait moeiteloos op uw eigen pc of laptop. Uw financiële gegevens staan daar te allen tijde veilig en zijn onbereikbaar voor cybercriminelen. Bovendien stelt u een persoonlijk wachtwoord in waarmee uw persoonlijke administratie onleesbaar wordt opgeslagen. Zo houdt u alles netjes privé. Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is het huishoudboekje van BankingTools een ideaal stukje gereedschap voor veilig budgetbeheer.

BankingTools proberen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van BankingTools Viewer, Assistant en Manager? Bezoek dan onze website voor meer informatie over onze digitale, offline huishoudboekjes. U kunt BankingTools software downloaden en een maand lang gratis uitproberen. Als u hierna een abonnement afsluit op het offline huishoudboekje en alsnog niet tevreden bent, dan kunt u het abonnement binnen 30 dagen na bestelling beëindigen.