KoningsdagKoningsdag kan een positieve invloed hebben op uw bankrekening. Als u een goed idee heeft en er snel bij bent, kan deze dag een aardig centje opleveren. Houd er wel rekening mee dat niet alles is toegestaan op deze oranje feestdag. Het is op Koningsdag toegestaan om vanaf 6 uur ‘s morgens tot 8 uur ’s avonds van alles te verkopen. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Het is particulieren in veel gemeenten niet toegestaan om 'bederfelijke waar' - zoals vlees, vis en zuivel - te verkopen. Ook voor alcoholische dranken is een vergunning nodig. Frisdranken mogen enkel worden verkocht in blikjes en plastic flesjes, aangezien glas vanuit veiligheidsoverwegingen verboden is. Verder mogen er geen dieren verkocht worden. Op deze kleine uitzonderingen na, kunt u het zo bont maken als u zelf wilt.  

Goede plek

Een van de belangrijkste dingen is een goede plek. Om dat ene plekje te bemachtigen, zetten veel mensen een stukje straat af met linten of schrijven groot ‘bezet’ op de gewenste plek. Houd er, ondanks deze reservering, rekening mee dat dit plekje toch in beslag kan worden genomen. Veel mensen besluiten om die reden om hun plek de hele nacht bezet te houden. Dit kan met name handig zijn als u uw oog heeft laten vallen op een populair stukje stoep.  

Food truck

Als u in het bezit bent van de juiste vergunningen en de nodige apparatuur, kunt u op zo een dag snel geld verdienen met het verkopen van etenswaar. Culinaire hoogstandjes of typische feest snacks, het kan allemaal. Koningsdag is dé dag om heerlijk te snacken tijdens alle feestelijkheden.

Bijna geen investering nodig

Traditioneel gezien is Koningsdag een dag voor spelletjes. Stel een grabbelton met leuke prijzen samen, organiseer een wedstrijd of zorg voor een leuk spelletje. Het kost u bijna geen geld, maar zal u wel een aardig centje en een ontzettend leuke dag opleveren. Als u creativiteit door uw vingers heeft stromen, kunt u ook kinderen schminken of tekeningen maken van mensen. Het kan allemaal!

Gekoelde en warme drankjes

We weten nooit wat het weer doet op Koningsdag. De zon kan zich de hele dag laten zien of we kunnen terecht komen in de ergste regenbui van het jaar. Regen of zonneschijn, met het verkopen van drankjes zit u al heel snel goed. Koffie, thee en chocolademelk voor een koude dag en koude drankjes op een zonnige dag.

Woont u midden in de drukte? Verhuur uw wc.

Veel mensen, vooral vrouwen, betalen met alle liefde €0,50 om gebruik te kunnen maken van een schoon toilet. Als u bereid bent om uw toilet beschikbaar te stellen op zo een dag, kan dit ontzettend lucratief zijn.

Sla een partij poncho's in en breng die aan de man.

In de grote feestende massa zijn er altijd mensen die niet goed zijn voorbereid op een flinke regenbui. Sla een lading poncho’s in en wees een held voor deze feestgangers. Zij blijven droog en u verdiend er een leuk centje aan.