De Nibud Cashflow Manager is dit jaar als beste uit de bus gekomen bij een test door de consumentenbond en Centiq! In totaal zijn er 14 digitale kasboekjes onderzocht waarvan 7 offline. 30 Leden van een speciaal testpanel gingen twee maanden lang aan de slag om de digitale huishoudboekjes te testen. Uiteindelijk kwam deze testgroep tot de conclusie dat de Nibud Cashflow Manager van alle softwareprogramma's het meest uitgebreid en het gebruikersvriendelijkst is. 

Saillant detail is dat de test is gedaan o.b.v. de Nibud Cashflow Manager versie 3.5. Op dit moment staat versie 4.0 klaar. Deze geheel verbeterde versie scoort op veel vlakken nog beter! Vooral het gebruikersgemak - en in de test scoorde Nibud Cashflow Manager hierop al het hoogste - is nog sterk verbeterd. 

Oordeel testpanel: Nibud Cashflow Manager is de beste software

De 30 personen uit het testpanel kregen de opdracht om op tal van punten te testen. De Nibud Cashflow Manager scoorde op al deze punten als beste. Alleen het niet geschikt zijn voor Apple computers beinvloedde de score negatief. Het rapportcijfer voor gebruiksmogelijkheden was een 7.0. Het product scoorde hoog op: ook gegevens van kleine banken importeren, transacties automatisch ingedeeld in categorieën, zelf (sub)categorieën aanmaken, automatisch categoriseren (is zelflerend), zelf automatische rubriceerregels maken, met gegevens van anderen vergelijken, budget per categorie maken, transacties op te splitsen. 

Maak een begroting als je echt moet bezuinigen

“Als je echt moet bezuinigen, is er meer nodig dan een maandelijks overzichtje. Het begint met een realistische begroting. Bereken voor vaste lasten die je per jaar of per kwartaal betaalt, wat ze gemiddeld per maand kosten en zet die bedragen desnoods iedere maand op een vrij opneembare spaarrekening. Zo kun je het geld niet per ongeluk uitgeven aan iets anders. Bepaal voor de verschillende variabele lasten wat je er maximaal per maand aan wilt besteden. Het digitale huishoudboekje kan helpen je hieraan te houden. Bij sommige digitale huishoudboekjes kun je budgetten vaststellen voor verschillende categorieën.” De Nibud Cashflow Manager heeft deze functie als een van weinigen opgenomen in de software. Kijkt u gerust zelf even hoe dit eruit ziet. De software is gratis te proberen. 

Klik hier om de Nibud Cashflow Manager te downloaden »