Geld overhouden voor de leuke dingen in het levenGeld besparen betekent niet dat u moet stoppen met leuke dingen doen. Het is echter wel belangrijk om zicht te krijgen op uw financiële situatie. Weten wat u uitgeeft en wat er binnenkomt is een belangrijke voorwaarde voor een financieel sterke situatie. Waar u geld aan uitgeeft wordt inzichtelijk gemaakt door een digitaal huishoudboekje bij te houden. BankingTools toont u exact hoeveel u uitgeeft en waar u het aan uitgeeft.

Als u eenmaal weet wat de vaste lasten zijn en wat u elke maand overhoudt, bedenk dan waar u op kan en wil bezuinigen. Wat vindt u belangrijk en welke dingen zou u kunnen missen. Besparen op het een, is meer geld overhouden voor het ander.

Met deze tips leert u besparen op kleine uitgaven die aan het eind van de maand een groot verschil maken. Zo houdt u geld over voor andere leuke dingen.

  • Stel een weekbudget op en laat uw pinpas thuis. Neem alleen contant geld mee, zodat u niet in de verleiding komt om geld uit te geven aan onnodige zaken.
  • Koopt u elke ochtend dure koffie bij grote koffieketens? Bedenk of die kop koffie echt €4 waard is.
  • Als uw lunch elke dag van een lekkere broodjeszaak komt, is het hoog tijd dat u eens uitrekent hoeveel dat elke maand kost. Besparen wordt makkelijker door zelf uw lunch mee te nemen of met uzelf af te spreken dat u maximaal twee keer per week buiten de deur mag lunchen.
  • De boodschappen zijn vaak een valkuil. Het is nu eenmaal een basisbehoefte. Maak een lijstje voor de hele week en doe de boodschappen één keer per week. Zo verkleint u de kans op impulsaankopen en komt u ’s avonds minder snel in de verleiding om iets te laten bezorgen. 
  • Verkoop oude spullen op internet. Geld verdienen en tegelijk uw huis uitruimen; een ideale combinatie.
  • Bespaar op telefoon, internet, televisie en energie door abonnementen te vergelijken en zo nodig over te stappen.