Laat de auto zitten

Een auto geeft vrijheid, maar kan ook een grote kostenpost zijn. Er zijn veel kosten die maandelijks en incidenteel komen kijken bij het rijden en onderhouden van uw auto. Denk aan benzine, verzekeringen, reparaties en de APK-keuring. 

Gelukkig zijn er veel manieren om op deze kosten te besparen! Soms kunt u door een kleine aanpassing in uw rijstijl al veel geld besparen. Ook als u zuinig met uw auto omgaat bespaart u veel kosten. In deze blog geven we u enkele concrete tips waarmee u direct geld kunt besparen op uw auto.

Rijd zuiniger

Het ligt wellicht voor de hand, maar door zuiniger te rijden kunt u veel geld besparen. Er zijn verschillende manieren om zuiniger te rijden. Hieronder vindt u enkele tips die gemakkelijk te volgen zijn:

Houd de ramen dicht

Door de ramen dicht te houden verbetert u de aerodynamica van uw auto enorm. Dit zorgt voor minder luchtweerstand waardoor u minder energie nodig heeft om dezelfde snelheid te halen. Zelfs als het warm is, is het verstandiger om de airco aan te zetten dan om de ramen open te houden.  

Schakel eerder
Door eerder te schakelen houdt u het toerental en de brandstofkosten laag

Schakel eerder

We zeiden al dat u met een kleine wijziging in rijstijl veel geld kunt besparen. Een voorbeeld van zo’n verandering is om eerder te schakelen. Door rond de 50 km/u al naar vier en rond de 80 km/u naar vijf te schakelen rijdt u stukken milieubewuster. Dat houdt in: u gebruikt minder benzine en dus minder geld.

Rijd rustiger

Een andere wijziging in rijstijl is om rustiger te rijden. Dit houdt niet per se in dat u langzamer moet rijden, maar betekent dat u minder abrupt moet proberen te remmen, gas geven en schakelen. Door beter te anticiperen kunt u rustiger door het verkeer bewegen en bespaart u brandstof.

Bespaar op je verzekeringen

Naast brandstof vormen verzekeringen ook een grote kostenpost als autobezitter. Denk bijvoorbeeld aan de rechtsbijstandverzekering, buitenlanddekking en schadeverzekering. Deze kosten gelden zelfs als uw auto stil staat. Door regelmatig op zoek te gaan naar goedkopere verzekeringen kunt u al veel geld besparen, maar ook door uzelf te behoeden voor dubbele verzekeringen kunt de kosten drukken.

Onderhoud je auto goed

Ook door zuinig met uw auto om te gaan kunt u geld besparen. Dit betekent ten eerste dat u voorzichtig rijdt, maar ook dat u regelmatig onderhoud pleegt aan uw auto. Door bijvoorbeeld de koelvloeistof, remvloeistof, olie en bandenspanning op peil te houden gaat uw auto stukken langer mee. Extra tip: zorg dat alles op peil is voordat u naar een garage gaat, dat scheelt u veel geld.

Pak de fiets
Doe het milieu en uw portemonnee een plezier: pak af en toe de fiets

Laat de auto vaker staan

Ten slotte kunt u geld besparen door de auto vaker te laten staan. Pak voor kleine afstanden liever de fiets, of ga af en toe met het OV (dan heeft u ook geen last van files). Hierdoor bespaart u brandstof en voorkomt u slijtage. Uw auto maandenlang stil laten staan is echter ook niet aan te raden, dan liggen mankementen op de loer.

Grip op uw uitgaven

Naast uw auto heeft u natuurlijk nog meer kostenposten. U heeft uw huur of hypotheek, boodschappen, abonnementen, verzekeringen, en u wilt af en toe ook wat leuks kopen. Als u geen overzicht heeft is het makkelijk om de grip op uw uitgaven te verliezen.

Met het digitale huishoudboekje van BankingTools brengt u al uw uitgaven, inkomsten en bankrekeningen samen in een overzicht. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en ziet u snel waar u geld kunt besparen. Benieuwd wat het BankingTools digitale huishoudboekje voor u kan betekenen? Probeer het dan nu gratis!