In sommige huishoudens is inzicht in de financiën niet meer dan vanzelfsprekend. Elke maand wordt de balans opgemaakt. Echter hebben de meeste gezinnen niet een goed overzicht van de inkomsten en uitgaven. Toeslagen worden niet aangevraagd, rekeningen worden niet betaald of met rentes van leningen is geen rekening gehouden.

Financiën bijhouden

De ING-bank heeft een handige tool ontwikkeld om mensen na te laten denken over hun financiële situatie. Aan de hand van een vragenlijst wordt men bijvoorbeeld bewust gemaakt van allerlei aspecten van de financiën. Aan de hand van vier categorieën wordt uw situatie bepaald. Deze categorieën zijn:

  • Inkomsten en uitgaven
  • Vermogen
  • Wonen en lenen
  • Geld voor in de toekomst

Financiële software

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een persoonsgebonden document met tips die speciaal voor u gelden. Wij geven u graag als tip mee dat de software van Bankingtools een perfect middel is om alle problemen in uw financiële huishouden voor te zijn. Door de inkomsten en uitgaven van een aantal jaren gedetailleerd te bewaren voorkomt u problemen. Met zo’n administratieprogramma wordt ook gelijk de belastingaangifte een stuk makkelijker. Alles staat namelijk al helder in een overzicht.