Drink uw bankrekening niet leeg- Geld besparen op het terrasZodra de zon zich laat zien, duiken we massaal het terras op. Geen enkel zonnestraaltje mag verloren gaan. Geen goedkope hobby, maar wat moeten we anders? Met onze korte zomers hebben we geen keuze. Echt niet. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om de financiële kater na het terrasbezoek tegen te gaan.

Stel een budget vast

Een budget. Wie heeft daar behoefte aan op zo een heerlijke dag? Nou, u heeft daar behoefte aan. U weet het misschien niet, maar het is echt zo. Vooral als het een lange hete zomer wordt en we lekker vaak in het zonnetje kunnen zitten. Het is handig om vooraf te bedenken hoeveel u uit wilt geven. Dit lijkt eenvoudig, maar het bewaken van een budget is een stuk moeilijker dan gedacht. Laat uw pinpas thuis en neem alleen een knisperend briefje mee. Wees streng voor uzelf! Uiteindelijk zult u er ontzettend blij mee zijn. Ergens aan het eind van de zomer.

Drink geen dure drankjes

Er staan ontzettend veel drankjes op de kaart. Een biertje is gezien de prijzen van cocktails vaak een goede en vooral voordelige keuze. Als u echt geen bier lust, kies dan voor een wijntje om toch nog geld te besparen. Over het algemeen is de huiswijn goedkoper dan cocktails, dus bent u toch nog voordelig uit met een lekker wijntje.  

Geen rondjes

U bent in een gezellige en gulle bui en besluit een aantal rondjes te geven. U krijgt immers ook drankjes van anderen. Heel aardig natuurlijk, maar wel een goede manier om aan het eind van de zomer een aardig bedrag kwijt te zijn. Naarmate de avond vordert is het ook steeds moelijker om bij te houden wie wat heeft betaald. Ook is er vaak iemand in de groep die een duurder drankje drinkt of een stuk sneller drinkt dan de rest. Oftewel, een hoop gedoe op een heerlijk zonnige dag.

Koop een pitcher

Als de vorige tip niet in uw vriendengroep werkt en jullie toch graag om de beurt betalen, bestel dan een pitcher bier of een fles huiswijn. Dit is vaak goedkoper dan losse glazen en zo kan die ene vriend geen moeilijk drankje bestellen dat meer kost dan alle andere biertjes en wijntjes bij elkaar.

Water drinken

Nee, niet schrikken! Het is niet de bedoeling dat u de bier en wijn laat staan, maar wissel de alcoholische drankjes af met glazen water. Het is gratis – vraag om een karaf kraanwater – en zo hoeft u niet uw dorst te lessen met een duurder drankje. Dit is ook een goede manier om de écht kater tegen te gaan. U zult er de volgende ochtend erg blij mee zijn.