De veiligheid van een digitaal huishoudboekje Dankzij de opkomst van internetbankieren kunt u elk moment van de dag checken wat uw actuele saldo is. Maar dat betekent nog niet dat u ook exact ziet waar uw geld naartoe gaat. Hier komt een digitaal huishoudboekje als BankingTools om de hoek kijken. BankingTools verdeelt alle inkomsten en uitgaven in overzichtelijke categorieën, zodat uw financiële situatie en gewoontes snel en overzichtelijk in kaart worden gebracht. Maar is zo’n digitaal huishoudboekje wel veilig voor cybercriminelen of andere kwaadwillende individuen? In dit artikel tonen we u waarom BankingTools te allen tijde een veilig stukje gereedschap is voor het bijhouden van uw financiën.

Cybercriminaliteit

We lezen en horen er geregeld over: persoonlijke gegevens die op straat komen te liggen of cybercriminelen die mensen op slinkse wijze geld aftroggelen. De reden hiervoor is tweeledig. Enerzijds is digitale veiligheid nog een onderschat probleem bij veel bedrijven en particulieren. Daarnaast is cybercriminaliteit ook in opmars, vooral omdat het een lucratieve business vormt en de pakkans relatief klein is. Het spreekt dus voor zich dat cyberveiligheid een prioriteit dient te zijn voor iedereen die regelmatig actief is in het digitale universum.

Veilige software

BankingTools is door Invers ontwikkeld met een belangrijke gedachte in het achterhoofd: persoonlijke informatie, zeker als die van financiële aard is, vormt een belangrijk goed en verdient een uitstekende bescherming. In tegenstelling tot een onlinehuishoudboekje, wordt BankingTools gewoon op uw eigen Windows computer geïnstalleerd. BankingTools maakt daarbij gebruik van Cashflow software die in nauw overleg met de belangrijke Nederlandse en Belgische banken is ontwikkeld. Met de software kunt u af- en bijschrijvingen ophalen uit internetbankieren. Vervolgens worden alle inkomsten en uitgaven automatisch ondergebracht in vrijelijk aan te passen rubrieken, zoals huishouden, salaris, hypotheek, verzekeringen en abonnementen. Zolang u een actief account bijhoudt, houdt Invers al uw transacties beschikbaar en toegankelijk. Heft u het account op? Dan worden alle transacties verwijderd, waarbij de gegevens nooit worden gedeeld met derden.

Alleen toegankelijk voor uzelf

De Cashflow software die BankingTools gebruikt, wordt geïnstalleerd op uw eigen Windows computer. Alle gegevens zijn dus van buitenaf onbereikbaar. Bovendien stelt u een persoonlijk wachtwoord in dat uw persoonlijke administratie zo opslaat dat de gegevens alleen voor u leesbaar zijn. Op die manier blijft alle informatie privé en exclusief toegankelijk voor uzelf. BankingTools maakt gebruik van een beveiligde verbinding in de vorm van een SSL-certificaat. Omdat BankingTools werkt met een offlinedatabase (een map of folder op uw eigen pc), heeft u de gebruiksrisico’s zelf in de hand. Het gebruiken van een gepersonaliseerd wachtwoord, in combinatie met conventionele maatregelen zoals een goede virusscanner en firewall, vormen een stevige barrière tegen cybercriminelen. Reageer daarnaast nooit op verdachte links of phishingmails. 

Veilig budgetbeheer

De veiligheid van BankingTools wordt ook erkend door instellingen die zijn gespecialiseerd in financieel beheer. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) betitelt het huishoudboekje van BankingTools bijvoorbeeld als een ideaal stukje gereedschap voor goed en veilig budgetbeheer. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van BankingTools en wilt u het huishoudboekje eens aan een grondige praktijktest onderwerpen? Neem dan een kijkje op onze website of probeer BankingTools 30 dagen gratis uit.