Besparen op uw boodschappenDe boodschappen nemen een groot deel van het maandelijks budget in beslag. Het is natuurlijk erg fijn om te besparen op deze kosten en nog steeds gezond te blijven eten. Wij hebben een aantal handige tips!

Zorg voor zicht op uw uitgaven  

Zonder inzicht heeft u geen idee hoeveel u elke maand kunt uitgeven aan boodschappen. Verzamel alle bonnetjes of houd uw uitgaven bij in het handige digitale huishoudboekje van BankingTools. Met deze tool wordt het kinderlijk eenvoudig om controle te houden over uw uitgavenpatroon. Dit is niet enkel handig om het budget voor de boodschappen bij te houden, maar ook om in het algemeen bewuster met uw financiën om te gaan.

Bepaal het budget

Ga na welk bedrag u per maand aan uw boodschappen wilt en kunt besteden. Het is handig om dit vervolgens om te zetten in een wekelijks budget. Op deze manier is het veel eenvoudiger om zicht te hebben op uw uitgavenpatroon. U kunt er ook voor kiezen om het geld voor de wekelijkse boodschappen te pinnen. Op die manier kunt u écht niet meer uitgeven dan u gebudgetteerd heeft. De voorwaarde is natuurlijk dat u niet extra pint als het op is.

Laat u niet misleiden door aanbiedingen!

Aanbiedingen zijn altijd leuk natuurlijk, maar alleen als het gaat om producten gaat die u daadwerkelijk nodig heeft. We hebben bij het zien van een aanbieding vaak de neiging om iets te kopen dat we eigenlijk niet nodig hebben. Stel uzelf de vraag: Zou ik dit product ook kopen als het niet in de aanbieding was? Het wordt weer een ander verhaal als u uw avondeten aanpast aan de wekelijkse aanbiedingen. Bekijk ze vooraf en maak een lijstje.

Doe de boodschappen alleen

Als u de boodschappen alleen doet is het veel makkelijker om streng het boodschappenlijstje aan te houden. Boodschappen doen met kinderen leidt vaak tot meer aankopen dan u van plan was. Ook de aanwezigheid van een partner of een vriendin, verhoogt de kans op onbedoelde aankopen. U krijgt dan vaak spontaan trek in een wijntje of een lekker hapje voor de gezelligheid.

Denk vooruit 

Het is ontzettend lastig om in het weekend al te bepalen waar u in de loop van de week trek in heeft. Om zo min mogelijk impulsaankopen te doen, is het tóch handig om het menu alvast uit te stippelen. Eten over? Vries het in, neem het mee voor de lunch of eet er twee dagen van.