Belastingdienst ontvangt minder aangiften over 2016Belastingaangifte doen op een mooie zonnige dag is een zeldzame verschijning. De meeste Nederlanders genieten graag van de zon als het eindelijk weer lente is. Het warme weer heeft er dit jaar dan ook voor gezorgd dat de Belastingdienst tot nu toe aanzienlijk minder aangiften heeft ontvangen. Sinds 1 maart zijn er ruim 6 miljoen aangiften ingediend, terwijl dat er vorig jaar rond deze tijd een miljoen meer waren. 

De Belastingdienst ziet in een regenachtige periode over het algemeen de grootste drukte in de systemen. De zonnige dagen hebben er dit voorjaar voor gezorgd dat men de aangifte steeds verder vooruitschuift. Om te voorkomen dat mensen de deadline van 1 mei missen, zal de Belastingdienst gebruik maken van extra communicatiemiddelen. Verder raadt de Belastingdienst aan om de drukte te vermijden en vooral niet tot de laatste dagen van april te wachten met uw aangifte. Hoewel de capaciteit van de systemen flink is uitgebreid, kan er niet gegarandeerd worden dat het systeem de drukte aan kan.

Uw belastingaangifte te laat indienen, kan grote gevolgen hebben. Het is dus van belang dat u deze toch op tijd invult en opstuurt. Prik een datum voor de komende week, verzamel al uw documenten en ga er rustig voor zitten. ‘April doet wat hij wil’, dus zou zomaar kunnen dat de laatste dagen van deze maand zonnig en warm zijn. Het laatste dat u dan wilt, is uw belastingaangifte invullen.

Voor meer informatie over de gevolgen van een late belastingaangifte, kunt u terecht op de website.