Nibud en BankingTools gaan een samenwerking aan om consumenten bewuster met hun geld te leren omgaan. Nibud Cashflow Manager is een opvolger van de Nibud Geldmanager en de BankingTools Cashflow Manager . “We hebben veel ervaring met de ontwikkeling en distributie van software voor uiteenlopende financiële toepassingen. We werken al jaren samen met bijna alle Nederlandse banken en zijn blij met de nieuwe samenwerking met het onafhankelijke instituut Nibud. De Nederlandse consument stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit van software applicaties en software moet voor een steeds breder publiek te begrijpen en toepasbaar zijn. Dat was dan ook een van de eisen van het Nibud voor onze samenwerking”, legt Bart den Hollander, directeur van Invers uit. Gerjoke Wilmink van het Nibud is blij met de samenwerking met Invers: “We hebben nu het beste van de twee softwarepakketten samengevoegd. Voor ons was het erg belangrijk dat de consument op een zeer gebruiksvriendelijke manier overzicht kan houden op zijn inkomsten en uitgaven. Daarin is BankingTools een expert. Onze kracht ligt in het bieden van referentiebedragen van vergelijkbare huishoudens waarmee consumenten snel inzicht krijgen in hun persoonlijke bestedingsgedrag.  Daarmee wordt een belangrijke basis gelegd om planmatig met geld om te gaan.

Software

Nibud Cashflow Manager is via internetbankieren probleemloos te koppelen aan alle Nederlandse banken. Deze betaalbare oplossing is ideaal voor het inzichtelijk maken en bijhouden van inkomsten en uitgaven voor de consument. Na het ophalen van de banktransacties geven duidelijke grafieken in een handomdraai alle details van iemands bestedingspatroon. De nieuwe software biedt de Nederlandse consument de mogelijkheid om thuis hun administratie goed en overzichtelijk te beheren en efficiënter met geld om te gaan. Uniek aan de Nibud Cashflow Manager is dat het beschikt over de Nibud referentiebedragen. Deze referentiecijfers geven aan wat vergelijkbare huishoudens aan de verschillende uitgavenposten besteden. Met behulp van referentiecijfers kan een persoonlijke begroting worden opgesteld. De gebruiker kan erop vertrouwen dat deze referentiecijfers onafhankelijk en betrouwbaar zijn.

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Het Nibud richt zich daarbij vooral op consumenten, maar ook op professionals die werken bij de overheid en de financiële en maatschappelijke dienstverlening. Daarnaast doet het Nibud onderzoek naar de geldzaken van consumenten. De missie van het Nibud is het verhogen van de zelfredzaamheid van consumenten op het gebied van de huishoudfinanciën. Enerzijds door consumenten in staat te stellen zelf beslissingen te nemen en keuzes te maken die van invloed zijn op hun budget en anderzijds door deskundigheid van institutionele kaders te verhogen, voor zover deze middels hun beleid, advisering en/of voorlichting invloed hebben op het budget van consumenten.