Financieel succes1. Ze hebben aandacht voor de financiële situatie

Enveloppen worden opengemaakt en de inhoud ontvangt de nodige aandacht en actie. Houd overzicht met behulp van een huishoudboekje. Met BankingTools heeft u direct inzicht in uw financiële situatie. 

2. Ze kijken niet naar een ander

Of het inkomen nu €50.000 of €250.000 per jaar is, financieel succesvolle mensen geven niet meer uit dan ze hebben. Kijk altijd naar uw eigen situatie en onthoud dat de nieuwe auto van de buren geen reden is voor een dure aankoop.

3. Ze sparen

Cliché, maar waar. Ondanks het feit dat de huidige rente niet veel oplevert, is het nog steeds van belang om geld achter de hand te hebben. Of dit nu is met een doel of als buffer, u krijgt geen spijt van een gezonde spaarrekening.

4. Ze weten zich te beheersen

Zelfbeheersing en het vermogen om nee te zeggen is een cruciale gewoonte die iedereen zou moeten leren. Het is niet makkelijk, maar een positief saldo is belangrijker dan een avondje uit, een paar schoenen of een nieuwe telefoon.

5. Ze zijn bereid om bij te leren

Succesvolle mensen winnen informatie in. Ze zijn zich bewust van de regels die op hen van toepassing zijn en laten het niet aan een ander over. Het is van belang om goed geïnformeerd te zijn en uiteindelijk verantwoordelijkheid te nemen voor uw geld.

6. Ze zijn proactief

Financieel succesvolle mensen zijn zich bewust van hun maandelijkse kosten en zoeken naar manieren om deze te verlagen. Zij deinzen er niet voor terug om de energiemaatschappij te bellen voor een aanbieding of de verzekeringsmaatschappijen jaarlijks te vergelijken.

7. Ze maken plannen voor de toekomst

Om financieel succesvol te zijn is het van belang dat je op tijd begint met plannen. Rekening houden met toekomstige plannen en omstandigheden zorgen voor een stabiele basis.