4 tips om te besparen op uw uitgavenAls u uw bankrekening bekijkt, ziet u bedragen die elke maand afgeschreven worden. U weet dat u op meerdere manieren geld kunt besparen, zodat u maandelijks meer geld overhoudt. Geld om te sparen, geld om vast te zetten voor de toekomst, geld om mooie ervaringen mee te kopen. Het geld waar u zo hard voor werkt verdwijnt nu richting grote bedrijven. Richting verzekeraars, energiebedrijven en providers. En u laat uw geld gaan. Want besparen kost tijd en moeite. Als u uw maandelijkse kosten wilt verlagen en tevreden uw huishoudboekje in wilt kijken, ga er dan rustig voor zitten. Een uurtje onderzoek kan u jaarlijks een fijn bedrag schelen.  

1. Mobiel internet

Bekijk uw abonnement eens kritisch. Zou dat abonnement naar beneden bijgesteld kunnen worden of gebruikt u elke MB die u heeft? Zo niet, stel uw abonnement dan naar beneden bij. Ga ook na of u écht elk jaar het nieuwste toestel nodig heeft. Zelfs als het antwoord hier ‘ja’ is, is het nog steeds voordeliger om een los toestel aan te schaffen in combinatie met een sim only abonnement. Het is wel een flink bedrag, maar op jaarbasis kan dit u toch flink schelen. Naast uw abonnementskosten betaalt u namelijk extra voor het toestel. Uiteindelijk zal u fors meer betalen voor een telefoon met abonnement, dan voor een los toestel. Bereken bij een tweejarig abonnement of het niet goedkoper is om een los toestel aan te schaffen.  

2. Reisverzekering

Als u naast een lange zomervakantie ook vaak een weekendje of weekje weggaat, kan een doorlopende reisverzekering een goed idee zijn. Dat is goedkoper dat het afsluiten van meerdere tijdelijke reisverzekeringen per jaar. Mocht u nog meer willen besparen, controleer dan of u de modules werelddekking, wintersport of zakenreizen tijdelijk uit kunt zetten. Dat scheelt weer! 

3. Energieleverancier

Niet iedereen is zich bewust van het feit dat deze kostenpost ook voordeliger kan, maar overstappen naar een andere energieleverancier kan wel degelijk geld besparen. Lees wel goed de voorwaarden van uw energieleverancier door. Er is vaak sprake van een opzegtermijn of zelfs een boete als u voor het einde van uw contact opzegt. Als u niet weet waar u moet beginnen, zijn er meerdere vergelijkingssites die hulp bieden.  

4. Kranten en tijdschriften

Als u uw abonnementen op kranten en tijdschriften opzegt, ontvangt u in veel gevallen een aantrekkelijk aanbod om toch abonnee te blijven. Geen garantie, maar het is wel te proberen. Daarnaast zijn er vele gratis apps en websites om up-to-date te blijven. De meeste kranten en tijdschriften hebben een gratis onlineversie.